Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smöröga - en vetemjölsgröt med smörklick

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En variant för allergiker. funkar med havremjölk

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut mjölet i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken. Vispa ner mjölblandningen i den kokande mjölken. Koka 3-5 minuter på svag värme. Rör om då och då. Smaksätt med salt och ev lite socker. Den färdiga gröten får en sidenlen konsistens. Låt en liten smörklick smälta i den varma gröten eller servera med socker eller sylt och kall mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BagarBertasDotter 15 januari 2012

    Vad glad jag blev när jag hittade detta recept.Min man åt mycket som barn nånting som kallades "vetemjölsgröt med smörbrunn" Och när jag sökte och fann detta recept så testade jag givetvis för att han skulle få uppleva gamla smaker och minnen :-) Och jag fick direkt tumme upp av han,så vem du nu än är som har skrivit detta recept.Tusen tack från en glad hustru.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.