Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 48 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Blev så glad när jag hittade det här receptet på nätet. Smörrutor är barndomsminnen för mig, dom köpte man hos tanten i mjölkaffären.

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli 37grader, dvs. fingervarmt. Smula jästen i bakbunken och rör ut den med lite av degspadet. Häll på resten och tillsätt salt och socker. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 gr Arbeta ner den jästa degen och ta ut den på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangulär kaka xa 30 x 40 cm. Bred på det mjuka matfettet och vik degen i tre delar längs med. Kavla ut igen till en platta 30 x 40 centimeters sida. Ta ut 48 rutor 5 x 5 cm. (6 x 8 st) Lägg rutorna på smord eller pappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek. Pensla bullarna med smält smör och strö på pärlsocker. Grädda i ca 7 minuter. Låt bullarna svalna på galler

Kommentarer (1)

  • mariasonestad 12 februari 2016

    Det står felaktigt 1,4 dl vetemjöl.... det bör vara 1,4 liter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.