- Serverar: 48 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Blev så glad när jag hittade det här receptet på nätet. Smörrutor är barndomsminnen för mig, dom köpte man hos tanten i mjölkaffären.
Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull.
Häll i mjölken och låt den bli 37grader, dvs. fingervarmt.
Smula jästen i bakbunken och rör ut den med lite av degspadet. Häll på resten och tillsätt salt och socker.
Blanda i mjölet och arbeta degen smidig och blank.
Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 gr
Arbeta ner den jästa degen och ta ut den på lätt mjölat bakbord.
Kavla ut till en rektangulär kaka xa 30 x 40 cm.
Bred på det mjuka matfettet och vik degen i tre delar längs med.
Kavla ut igen till en platta 30 x 40 centimeters sida.
Ta ut 48 rutor 5 x 5 cm. (6 x 8 st)
Lägg rutorna på smord eller pappersklädd plåt.
Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.
Pensla bullarna med smält smör och strö på pärlsocker.
Grädda i ca 7 minuter.
Låt bullarna svalna på galler
Publicerat den
9 november 2013
Kommentarer
Skriv kommentar
Det står felaktigt 1,4 dl vetemjöl.... det bör vara 1,4 liter!