Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt Ripa med färsk pasta & tranbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klassisk ripa i ny tappning Skär ut brösten. Bryn brösten i smör väldigt kort och krydda mot slutet låt vila en stund stek sedan strimlor av bacon i samma panna.
  2. Fänkål och salladslök fräses i olivolja fint skurna, krydda med tranbär, stekt bacon och enbär för att till sist tillsätta tabasco och salt.
  3. Koka nu pastan endast i tre minuter vänd ner i grönsaksfräset, använd eventuellt lite av kokvattnet. Lägg nu pasta och grönsaker som bas på tallriken, skär brösten lite diagonellt och toppa med dessa.
  4. Garnera med färsk basilika.
  5. Njut av detta med kryddigt rött vin. En Ripasso sitter fint.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.