Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smokey burger de luxe

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket gott! Tips! Liquid smoke hittar man i välsorterade matbutiker, det går alltid att beställa hem. Ägget blandar jag i färsen för en saftigare burgare. Vissa har i lite HP-sås i burgaren också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
  2. Coleslaw: Strimla kålet tunt och blanchera (doppa i kokande vatten) i lättsaltat vatten. Spola i iskallt vatten. Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med kålet i en skål. Rosta kumminfröna i en torr kastrull och blanda i kålet tillsammans med majonnäs, vitlök och kryddor.
  3. Burgare: Blanda färsen med Liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar. Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem. Låt burgarna vila lite på en tallrik och grilla bröden.
  4. Lägg lite sallad på bottenbrödet, skivad tomat och lök, burgare och bröd.
  5. Servera med pommes, cole slaw och saltgurka skuren i stavar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.