Mycket gott!
Tips!
Liquid smoke hittar man i välsorterade matbutiker, det går alltid att beställa hem. Ägget blandar jag i färsen för en saftigare burgare. Vissa har i lite HP-sås i burgaren också.
Instruktioner
- Home fries:
Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.
- Coleslaw:
Strimla kålet tunt och blanchera (doppa i kokande vatten) i lättsaltat vatten. Spola i iskallt vatten.
Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med kålet i en skål.
Rosta kumminfröna i en torr kastrull och blanda i kålet tillsammans med majonnäs, vitlök och kryddor.
- Burgare:
Blanda färsen med Liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar. Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem.
Låt burgarna vila lite på en tallrik och grilla bröden.
- Lägg lite sallad på bottenbrödet, skivad tomat och lök, burgare och bröd.
- Servera med pommes, cole slaw och saltgurka skuren i stavar.
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar