Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

S´mores pie

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Oemotståndlig och smarrig paj med chokladtryffel och italiensk maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal:
  2. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion.
  3. Smält smöret. Mixa kexen till små smulor i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra en rund pajform med löstagbar kant, 21-22 cm i diameter med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.
  4. Chokladtryffel:
  5. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll ner den i bunken och låt stå i några minuter. Mixa blandningen slät med en stavmixer. Täck bunken med plastfolie och låt svalna i rumstemperatur till ca 20 grader. Häll hälften av tryffeln i skalet, strö över marshmallows och låt sedan pajen stå i kylen tills tryffeln stelnat. Häll över resterande tryffel (på det här viset flyter inte marshmallowsen upp till ytan) Låt pajen stå i kylen tills tryffeln har stelnat helt, 2-3 timmar. Gör under tiden den italienska marängen.
  6. Italiensk maräng:
  7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll direkt och i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvisp på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen är ljummen. Fördela marängen jämnt över pajen eller spritsa bollar. Bränn av med en gasolbrännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.