Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans blåbärsäppelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel, god och snabb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en långpanna. Smält margarinet. Vispa med elvisp ägg, socker och 2 tsk vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och häll i äggsmeten. Blanda sist i margarinet. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i långpannan.
  4. Skala, kärna ur och riv äpplena. Strö över smeten. Sikta de 2 msk vaniljsocker över äpplena. Blanda blåbären med potatismjölet. Strö ut blåbären över smeten. Avsluta med pärlsockret.
  5. Om man vill kan man vänta tills halva gräddningstiden gått innan man strör ut pärlsockret, då sjunker de inte ner lika mycket utan syns mera.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera som den är eller med grädde eller vanlijvisp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • heartfriend 19 september 2011

    Hej Fungerar det att använda frysta blåbär till denna kaka??

  • rallysmulan 19 september 2011

    Det funkar jättebra, det brukar jag använda ofta. Men låt de inte tina innan du lägger de i smeten, då blir det mer som blåbärssylt:) Kan behöva ta lite mer potatismjöl ibland, men det ser man. Blåbären ska bli vitpudrade, då är det lagom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.