Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans brödpudding

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

God men lite mäktig efterrätt. Jag brukar servera den med vaniljvisp eller vaniljgräddglass. Blir lite för mäktigt med vaniljsås eftersom det är det som är i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform i storleken som en form med löstagbar kant. Skär brödet i tärningar och lägg i formen.
  3. Vispa samman ägg, råsocker, vaniljsocker och mjölk. Om du inte tagit kanellängd så lägg i ca 1 tsk kanel också.
  4. Häll smeten över brödet och avsluta med att pudra på kanel och strö ut lite råsocker, detta för att få en knäckigare yta.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.