Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans grönsakslasagne utan pasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

Jättegod helgmys rätt för oss som vill gå ner i vikt men ändå äta gott på helgen:) Ganska många moment och tar lite tid men det tycker jag att den är värd, på helgen kan man ta sig med sånt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i de strimlade morötterna och de små blomkålsbuketterna. Låt koka i ca 5-10 minuter så de blir lite mjuka.
  3. Lägg olja i en stekpanna/gjutjärnsgryta. Fräs den skivade purjolöken med den strimlade vitkålen tills allt fått lätt gyllenbrun färg. Lägg sen allt åt sidan.
  4. Vid behov häll i lite mer olja, sen lägger du ner den skivade squashen och de skivade champinjonerna. Låt de få lite färg, lägg sen åt sidan.
  5. Fräs sen nötfärsen och i med tomatpurén, sojan och ev lite vatten. Krydda efter eget tycke och smak. Blanda hälften av den rivna osten med milda matgrädden.
  6. När det är klart så tar du en ugnsform och varvar nötfärsen, med morötterna och blomkålen, sen tar du hälften av ostblandningen och häller på, sen tar du mer färs, sen squashen och champinjonerna, lite av ostblandningen, mer färs och sen vitkålen och purjolöken.
  7. Avsluta med färs och det sista av ostblandningen. Sen lägger du på de skivade tomaterna och den rivna osten som blev kvar. Grädda i ugnen till fin färg, ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Myrten1 21 september 2011

    Maken gjorde tummen upp och ger fem getingar! Jag kan bara hålla med. Dock bytte jag ut köttfärsen mot kycklingfärs. Servera gärna med färska kokta rödbetor och keso.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.