- Serverar: 60 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jag älskar dessa kakor. Kan knappt ha dem hemma utan att äta upp dem på en gång.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rör socker och smör (rumstemperatur) så det blir poröst. Mal mandeln eller använd mandelmjöl. Blanda i det i smöret och sockret, sen i med äggulan, vetemjöl och hjorthornssaltet.
- Arbeta ihop det till en deg som går att forma. Rulla till en rulle eller flera och dela i ca 60 bitar. Rulla varje bit till en boll.
- Doppa bollarna i äggvitan och rulla sen ena sidan av bollen i kanelen och sockret. Lägg på bakpapper på en plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, öppna inte ugnen i onödan, då blir de platta.
Publicerat den
7 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket gradantal ska man ha på ugnen?
Oj, förlåt glömde jag det, det ska vara 150 grader. Ska fixa till det genast. Ha det bra och lycka till med kakorna:)