Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans mos- och köttfärsgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Är väl som en shepherds pie kanske men det är min egen variant av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg dem i saltat vatten och låt koka tills de är mjuka.
  2. Under tiden finhackar du löken och fräser den i lite olja. Tillsätt svampen och låt den också få lite färg. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Strö över lite maizena och rör runt.
  3. Tillsätt vatten så att såsen får lämplig konsistens. Tillsätt chilisås, sojan och ketchup efter tycke och smak. Häll i majsen.
  4. Låt puttra i 5 minuter, smaka av med salt, svartpeppar, chilipulver, kajennpeppar, och paprikapulver. Nu är köttfärssåsen klar.
  5. När potatisen är tillräckligt mjuk så häller du av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mosa moset till bra konsistens. Tillsätt ägget och osten och rör om ordentligt.
  6. Häll upp köttfärssåsen i en ugnsform. Lägg på moset och gör fint mönster i det med en gaffel. Detta gör att det får finare färg och smakar bättre tycker jag. In i ugnen ca 20-25 minuter på ca 200 grader. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.