- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Är väl som en shepherds pie kanske men det är min egen variant av den.
Instruktioner
- Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg dem i saltat vatten och låt koka tills de är mjuka.
- Under tiden finhackar du löken och fräser den i lite olja. Tillsätt svampen och låt den också få lite färg. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Strö över lite maizena och rör runt.
- Tillsätt vatten så att såsen får lämplig konsistens.
Tillsätt chilisås, sojan och ketchup efter tycke och smak. Häll i majsen.
- Låt puttra i 5 minuter, smaka av med salt, svartpeppar, chilipulver, kajennpeppar, och paprikapulver. Nu är köttfärssåsen klar.
- När potatisen är tillräckligt mjuk så häller du av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mosa moset till bra konsistens. Tillsätt ägget och osten och rör om ordentligt.
- Häll upp köttfärssåsen i en ugnsform. Lägg på moset och gör fint mönster i det med en gaffel. Detta gör att det får finare färg och smakar bättre tycker jag.
In i ugnen ca 20-25 minuter på ca 200 grader.
Smaklig måltid!
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar