Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans otroligt goda pasta/pizzasås

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den innehåller många ingredienser och tar ett tag att göra, men gör man den här satsen så är det bara att frysa in och ta fram vid behov. Jag brukar frysa in i brukar det jag ska ha till pasta och i små påsar det som ska vara till pizza. Mängden portioner är beräknade på att den ska användas som pastasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka alla grönsaker och fräs dem i lite rapsolja. Häll i alla tomater och sesamoljan och balsamvinägern. Tillsätt sockret samt lite av alla kryddorna och låt sen puttra i ca en timme på mellanvärme. Krydda efter eget tycke och smak.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa alla grönsaker med en stavmixer till en slät sås. Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt koka ytterligare en halvtimme.
  3. Den behöver koka så här länge för att få fram alla goda smaker, annars smakar det bara tomat. Lycka till!
  4. Jag kommer att lägga in ett recept på mina pizzabullar sen nån dag, till de använder jag alltid den här såsen. De som vill kan ju ha i vitlök, men jag använder aldrig det då jag är allergisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.