- Serverar: 35 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
Underbart goda, men inte sliskiga eller för sega så man riskerar att tappa tänderna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, socker och smör. Tillsätt äggen. Låt vila i kylen minst en timme, men kan göras dagen innan och vila i en plastpåse.
- Tryck ut degen i en långpanna på bakpapper.
Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
- Grovhacka nötterna. Blanda socker, sirap, smör, grädde, mjöl och vaniljessens i en kastrull.
- Smält till en smet på låg värme. Ej koka! Då kommer ni att tappa tänderna när ni biter i dem. Bred ut detta över bottnen lite försiktigt.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna innan ni skär den i bitar.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Håller med om att de är underbart goda !! får en klar 5:a av mej
Tack:) Vad glad jag blir, eftersom jag modifierat och satt ihop flera recept för att de ska bli så här goda:)