Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans smarriga nötkolabitar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Underbart goda, men inte sliskiga eller för sega så man riskerar att tappa tänderna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och smör. Tillsätt äggen. Låt vila i kylen minst en timme, men kan göras dagen innan och vila i en plastpåse.
  3. Tryck ut degen i en långpanna på bakpapper. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Grovhacka nötterna. Blanda socker, sirap, smör, grädde, mjöl och vaniljessens i en kastrull.
  5. Smält till en smet på låg värme. Ej koka! Då kommer ni att tappa tänderna när ni biter i dem. Bred ut detta över bottnen lite försiktigt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna innan ni skär den i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lece 20 september 2011

    Håller med om att de är underbart goda !! får en klar 5:a av mej

  • rallysmulan 20 september 2011

    Tack:) Vad glad jag blir, eftersom jag modifierat och satt ihop flera recept för att de ska bli så här goda:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.