En härlig dessert där man kan använda antingen färska eller konserverade körsbär, den goda yoghurten och som toppad med gräddad smuldeg.
Instruktioner
- Mixa hasselnötskärnorna i matberedare. Tillsätt vetemjöl, strösocker och smöret skuret i små bitar. Kör bara till en grynig massa.
- Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut smuldegen i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 30 min. Låt svalna. Bryt den gräddade smuldegen i bitar.
- Blanda yoghurt, citronsaft och florsocker. Kärna ur bären. Värm honungen i en liten panna. Lägg i bären och sjud ca 3 minuter.
- Fördela yoghurten i djupa tallrikar. Skeda över körsbären. Toppa med smuldegen.
- Ät och njut!
Publicerat den
17 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar