Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smuldessert med körsbär och turkisk yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig dessert där man kan använda antingen färska eller konserverade körsbär, den goda yoghurten och som toppad med gräddad smuldeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hasselnötskärnorna i matberedare. Tillsätt vetemjöl, strösocker och smöret skuret i små bitar. Kör bara till en grynig massa.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut smuldegen i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 30 min. Låt svalna. Bryt den gräddade smuldegen i bitar.
  3. Blanda yoghurt, citronsaft och florsocker. Kärna ur bären. Värm honungen i en liten panna. Lägg i bären och sjud ca 3 minuter.
  4. Fördela yoghurten i djupa tallrikar. Skeda över körsbären. Toppa med smuldegen.
  5. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.