Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulkaka

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En krispig och knaprig kaka med smuldeg både i botten och som tak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg margarin, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Sätt ugnen på 200 grader Finfördela innehållet i bunken med en elvisp eller med fingrarna tills det blir en jämnt grynig massa. Lägg hälften av den gryniga massan i en ugnssäker form. Skala äpplena, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Lägg dem på smuldegen. Strö på russin, kanel och socker. Täck med resten av smuldegen. Grädda pajen i ugn ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna innan du serverar den.
  2. Servera den gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.