Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj Smulpaj
Skriv ut

Detta recept räcker till två runda pajformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till smulpajen (smöret bör vara rumsvarmt).
  2. Smörj pajformarna med lite smör, tillsätt blåbär och äpplet skuret i bitar, strö över kanel och socker och pudra över lite potatismjöl. I pajen på bilden har jag blandat hallon och blåbär, men då har jag hoppat över kanelen.
  3. Till sist strös smulpajsdegen över frukten.
  4. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
  5. Serveras med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • LottenE 2 juni 2009

    Jättegod smulpaj! Alla barnen rensade sina tallrikar vilket är ett god betyg hos mina kräsna barn ;-)

  • dystraior 7 juli 2009

    Gjorde det här receptet i helgen på jobbet, blev jättegott och eftersom receptet är för antingen två vanliga former eller som jag gjorde, en större form så slipper man hålla på och dubbla och ha sig så du får en femma av mig!!

  • anead 20 augusti 2010

    Hej! Hur mycket frukt / bär har ni tagit?

  • jakobsson346 16 september 2010

    Denna paj är väldigt god.

  • annchad 6 november 2010

    mycket god paj! gjorde en paj men hela receptet. Vi tycker om när det är mycket pajdeg. gräddade lite längre

  • cateerina 1 juni 2012

    Den ska jag prova i helgen!Återkommer!!!!

  • stintan1 10 mars 2013

    Bästa smulpajen !! Gotti gott gott !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.