Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med rabarber, krusbär, blåbär eller kanske äpple - ta det säsongen bjuder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 5 minuter.
  3. Blanda övriga ingredienser i en skål. Häll på det smälta smöret och blanda väl. Ställ i kylskåp i ett par timmar. Sätt ugnen på 200°.
  4. Lägg valfri frukt (delad i mindre bitar) eller bär i en smord pajform. Strö över sockret blandat med potatismjöl(så att saften sugs upp). Smula pajdegen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.