Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj m rabarber o jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Något av den godaste i paj som jag ätit! Smakerna från rabarber och jordgubbar blandar sig väl. Det blev en aromatisk upplevelse för mig, som helst äter jordgubbar som de är med mjölk o grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregryn, socker och vetemjöl i en skål. Dela smöret i mindre bitar och lägg i skålen. Knåda ihop ingredienserna.
  2. Skiva/dela jordgubbar och rabarber, blanda i potatismjöl och socker. Lägg blandningen i en pajform.
  3. Fördela smuldegen som ett lock över fyllningen. Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter (lite beroende på ugn och pajens tjocklek).
  4. Servera varm/ljummen med endera vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wacicu 18 juni 2011

    OBS! Jag hade skrivit fel mgd på potatismjöl tidigare - det stod 1 1/2 DL. Givetvis ska det vara msk. men ta gärna lite mer: ca 2 msk ifall jordgubbarna inte är fasta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.