Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med äpplen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ljuvligt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg över dem i en smord pajform. Droppa ev över calvados.
  2. Blanda havregryn, mjöl, råströsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smuldeg och strö över äpplena.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin färg och äpplena är mjuka, ca 25 minuter. Garnera pajen med citronmeliss och servera ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
  4. Ugn: 225 grader

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingah 14 oktober 2009

    Tagit bort sifforna 1,2 och 3. Flyttat ugnstemperaturen till beskrivningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.