Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med äpplen och björnbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktig höstpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered äpplena genom att dela dem i fyra delar, skala och kärna ur dem. Skiva dem tunt och lägg dem i en ugnssäker form. Tillsätt björnbär, rör ner sockret och slå därefter över vattnet.
  2. Gör smuldegen genom att hälla mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna tills konsistensen liknar brödsmulor. Rör ner socker och pepparkakskrydda. Bred smuldegen i ett jämnt lager över frukten och pressa försiktigt ner den med en gaffel.
  3. Ställ formen på en bakplåt och grädda i 190 grader i ca 25-30 minuter eller tills smultäcket är gyllenbrunt. Servera pajen varm med glass, yoghurt eller vaniljsås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.