Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Något för den "söta tanden".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till pajdegen, sikta mjöl och bakpulver i en stor skål. Arbeta in smöret med fingertopparna och rör ner sockret. Tillsätt därpå ägget och lite vatten så att degen går att samla. Stjälp upp den och knåda lätt. Svep in degen och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 190°. Kavla ut pajdegen och klä en 23 cm stor pajform med löstagbar botten med degen. Pricka bottnen med en gaffel. Lägg bakpapper i degskalet och fyll papperet med torkade ärtor. Grädda i ugnen i 15 minuter. Plocka bort bakpapper och ärtor och sänk ugnsvärmen till 180°.
  3. Häll grädde och mjölk i en kastrull och koka upp. Lyft bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält och blandningen är slät. Vispa äggen och häll dem i chokladsmeten, blanda noga och häll över fyllningen i degskalet. Grädda i 15 minuter, lyft ut pajen ur ugnen och låt den stå i en timme.
  4. Till serveringen, kör ingredienserna till smultäcket i matberedaren. Den som inte har någon matberedare kan hälla sockret i en stor skål, hacka nötter och choklad och slutligen krossa kakorna. Häll över alltsammans i skålen med kakaon och blanda. Strö täcket över pajen och servera den i tårtbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.