Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med hallon och vit choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Efterrättspaj är gott och speciellt på sommaren tycker jag

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman vetemjöl, råsocker och vaniljsocker i en degbunke. Finfördela matfettet i blandningen till en grynig massa. Ta halva mängden smulor och fördela i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnens mitt i 225 grader i ca 6 min. Hacka den vita chokladen och hasselnötterna grovt. Blanda samman resterande degsmulor, nötter och vit choklad. Ansa hallonen och blanda samman med socker och potatismjöl. Ta ut pajen och sänk värmen till 200 grader. Fyll pajen med hallonen och toppa med smulblandningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min, pajen ska ha en gyllene och fin färg. Ta ut och garnera med hallon och citronmeliss. Vaniljglass eller vaniljvisp är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.