- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Om man inte vill baka med smör är detta ett bra alternativ!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman vetemjöl, havregryn, socker, salt och bakpulver. Häll sedan i olja och sirap och blanda igen.
- Tryck ut hälften av blandningen i en ungsäker form och förgrädda 10 min. Skala och skär äpplena i bitar och lägg i dem. Strö på kanel efter smak och häll sedan över resten av grynblandningen.
- Äpplena kan bytas ut mot 250 g bär, 1 msk potatismjöl och 2 msk vaniljsocker. Värm bären om de är frysta och ha sedan i potatismjöl och vaniljsocker. Blanda och häll i formen efter att botten förgräddats. Vetemjöl kan bytas mot majsmjöl.
Publicerat den
2 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar