Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultronglassmousse Prinsessan Viktoria

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett recept från Operakällaren på en elegant och mycket god dessert. Överst på varje dessert så ställs en chokladbokstav, enligt orginalreceptet, V förstås eftersom den är till Viktoria, men firar du t ex mig så blir det ett M.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka smultronen med hälften av sockret och saften av en halv citron. Bären är kokta efter några minuter. Vispa sönder dem. Skumma sylten och ställ den i kylskåp tills den är kall.
  2. Vispa grädden ganska hårt.
  3. Vispa gulorna i en annan bunke med resten av sockret till hårt skum. Det är lättare att vispa gulorna om bunken står i varmt vattenbad.
  4. Vänd ner sylten med en träslev i äggskummet. Vänd sen ner grädden och blanda.
  5. Häll upp massan i 4 portionsglas och ställ i frysen ca 3 timmar.
  6. Såsen: Mosa smultronen med sockret till en sås. Använd gärna mixer.
  7. Mandelkronan: Blanda ingredienserna men ta inte hela äggvitan från början. Smeten ska inte vara för lös.
  8. Rita en stjärna, ca 8 cm i diameter på en pappskiva och klipp ut den. Forma med hjälp av den 4 st mandelmassestjärnor ca 2 mm tjocka. Grädda dem i ugn på 175º några minuter tills de tar lite färg.
  9. Forma genast stjärnorna till små korgar genom att lägga dem över uppochnerställda glas. Om spetsarna inte hänger ner av sig själv så hjälp till och vik ner dem. Låt svalna.
  10. Smält chokladen och spritsa en bokstav på ett smörpapper.
  11. Servering: Doppa formarna snabbt i varmt vatten så att moussen lossnar. Lägg varje mousse på en assiett och häll smultronsåsen över. Ställ en mandelkrona på varje och klicka lite vispad grädde i den såpass att du kan ställa ner en bokstav i grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.