Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultronparfait

 
Skriv ut

Ja, vad säger man.. Helt magisk parfait.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina bären om de inte är färska, och koka upp den tillsammans med strösockret. Ställ åt sidan för att kallna. Vispa ägglorna och florsockret tills det blir tjockt och pösigt som en kräm. Blanda i de kalla bären, njut av skådespelet när bärfärgerna förenar sig med äggulorna. Vispa grädden hårt och blanda ner i ägg- och bärkrämen.
  2. Häll parfaitkrämen i en sockerkaksform eller liknande och frys den – i receptet står över natten. Men du kan ändå hinna få en fin parfait om den får stå i ca 6 timmar.
  3. Ta fram den ca 20 minuter före servering för att den ska hinna tina en smula och lossna från formen. Stjälp upp den på ett plant fat, slå eventuellt sås runt om. Granera med några maränger. Enkelt och superläckert!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.