Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb äppelkräm för diabetiker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Supergod som mellanmål eller kvällsmat. Går utmärk att byta till vanligt socker om man vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta äpplena eller tärna dem. Koka upp vatten i en kastrull med socker och vaniljstången i. Lägg i de klyftade/tärnade äpplena i det kokande vattnet och koka dem mjuka. Locket ska var på när det kokas. Blanda vatten och potatismjöl i en redningsbägare.
  2. Häll i redningen i en fin stråle och rör hela tiden. Tag bara så mycket redning i som du tycker att det är en bra konsistens på krämen. Koka upp till första bubblan, tag då av kastrullen från plattan. Häll upp krämen i dessertskålar och strö lite socker över så där inte blir skinn på krämen. Servera krämen med mjölk och kanel.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Erajscha 24 november 2009

    Det häer är nog inte ett så bra recept för diabetijker, det innehåller ju både snabbt fruktsocker och potatismjöl förutom det naturliga frukstsockret i äpplena.

  • Evia 5 oktober 2010

    Denna fick jag smaka när du gjort den och den var jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.