Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb biff bourguignonne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går bra att använda högrev men då ska det det sjuda ytterligare 20 min. Servera med kokt potatis, grovstött potatismos eller ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skala och skiva morötterna. Ansa och hacka salladslökarna. Skär köttet i 2 ½ cm stora tärningar och tärna baconet eller fläsket. Hetta upp oljan i en teflonpanna och fräs baconet tills allt fett har smält.
  2. Tillsätt lökarna till baconet och fräs tills de börjar mjukna. Lägg i köttet och bryn det runt om. Strö över mjölet och fräs ca 1 min under omrörning tills köttet är täckt av mjöl. Blanda då ner vin, krossade tomater, morötter och lagerblad. Sätt upp värmen och låt det sjuda tills såsen börjar tjockna.
  3. Sätt ner värmen, lägg på locket och låt sjuda 25 min. Tillsätt salladslök, champinjoner och 1/4 tsk salt. Smaka av med peppar. Låt sedan rätten sjuda ytterligare 15-20 min tills köttet är mört. Garnera med persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.