Går bra att använda högrev men då ska det det sjuda ytterligare 20 min. Servera med kokt potatis, grovstött potatismos eller ris.
Instruktioner
- Skala lökarna. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skala och skiva morötterna. Ansa och hacka salladslökarna. Skär köttet i 2 ½ cm stora tärningar och tärna baconet eller fläsket. Hetta upp oljan i en teflonpanna och fräs baconet tills allt fett har smält.
- Tillsätt lökarna till baconet och fräs tills de börjar mjukna. Lägg i köttet och bryn det runt om. Strö över mjölet och fräs ca 1 min under omrörning tills köttet är täckt av mjöl. Blanda då ner vin, krossade tomater, morötter och lagerblad. Sätt upp värmen och låt det sjuda tills såsen börjar tjockna.
- Sätt ner värmen, lägg på locket och låt sjuda 25 min. Tillsätt salladslök, champinjoner och 1/4 tsk salt. Smaka av med peppar. Låt sedan rätten sjuda ytterligare 15-20 min tills köttet är mört. Garnera med persilja och servera.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar