Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb fläskwok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Direkt från wokgrytan till tallriken på några minuter - nyttig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra marinaden. Häll soja i en liten skål. Skala och hacka löken och tillsätt den samt pressa ner vitlöken. Blanda samman och rör slutligen ner sirap och ingefära.
  2. Skär fläskfilén i kuber och lägg den i en plastpåse. Häll i marinaden, pressa ut det mesta av luften och förslut påsen. Låt marinera i kylen ca 15 minuter, vänd påsen en gång under tiden. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skölj och ansa grönsakerna. Skär paprikan i bitar och strimla sockerärterna.
  4. Hetta upp en wokpanna eller en djup stekpanna. Ta upp köttet ur marinaden och låt rinna av, spara marinaden. Fräs köttet några minuter tills det nästan är helt genomstekt. Sänk värmen och tillsätt paprika, majs och sockerärter. Häll över marinaden och låt puttra samman under omrörning tills grönsakerna är krispiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.