Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb fudge

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept från Buffe som jag testat ett par gånger. Får väl egentligen inte kallas fudge men jag tycker den är ett mycket bra alternativ och manslipper kultest mm. Kanon god och så enkelt och snabbt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och smält tillsammans med den konsenserademjölken under omrörning. var försiktig så att du inte värmer för mycket så att den tjocknar förmycket. Tillsätt smöret och rör till en blank smet. Hacka nötterna mellangrovt och häll i. Väljer du att ta hasselnötter istället, rosta dem i ugn innan! Bred ut smeten på bakplåtspapper i två formar á 15*20 (alt en stor). Låt svalna. Skär i lagom biter.
  2. Jag tycker den är som godast efter ett par dagar i kyl alt i frysen för att sedan tas fram och skäras. Den blir då mer gryning, precis som fudge ska vara..

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Franklin 23 december 2009

    Hjälp! Fudgen är efter tre timmar i kyl fortfarande helt rinnig. 350 g chokald helt åt skogen eller går det att rädda? /Pernilla

  • Maggan13 12 november 2010

    Gjorde denna fudge i går kväll fast utan nötter. Blev hur bra som helst!! Jättegod. Denna får vara med vid julgodisbaket i år! Maggan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.