Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb gratäng med kycklinglårfilé

(12 kommentarer)  
Snabb gratäng med kycklinglårfilé Snabb gratäng med kycklinglårfilé
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Lårfilén är saftig, relativt billig och snabb att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela de större filéerna och bryn dem i smör. Krydda och ställ åt sidan.
  2. Ansa och skölj purjon, skär i tunna ringar. Tärna paprikan och skiva vitlöken.
  3. Fräs purjo, paprika och vitlök i smör utan att det tar färg.
  4. Koka ihop grädde, chilisås, fond, sambal oelek och smaka av. Gör såsen så stark som du vill ha den.
  5. Smörj en gratängform och bottna med purjo, paprika och vitlök.
  6. Fördela filén, häll över såsen och toppa med persilja och riven ost.
  7. Gratinera i mitten av ugnen, 225º, i ca 20 minuter.
  8. Pasta eller ris och en sallad är gott till.
  9. Tips: Används ett magrare alternativ till vanlig grädde så red av såsen med Maizena.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • hillan66 26 september 2009

    Jättegod rätt! Vi åt det till middag idag och alla tyckte att det var jättegott! En femma!! :o)

  • tresex36 28 september 2009

    Detta är superbt ! Kan varmt rekommenderas.

  • Josses 13 februari 2011

    Blev dagens middag. Jag hade råkat lästa fel och tagit 1 tsk sambal oelek istället för ½ tsk, det blev lite väl mycket bett i den. Alla i familjen utom yngsta dottern sa; "den här får du göra om!" Hon är ganska kinkig med maten. Kommer att göra den fler gånger, var så säker på det!

  • tuck 22 mars 2011

    Jättegod gratäng som blev uppskattad.

  • asabea 30 april 2011

    Blev bjuden på denna maträtt igår.Ojoj så himla gott.Nu ska den göras här hemma. Kan varmt rekommenderas....

  • janphilipson 9 november 2011

    Skippa gärna paprika och lägg till sötsursås, tomat och lite socker

  • Kattanplattan 31 mars 2012

    Jättegott! Det här gick hem hos alla i familjen.

  • anna-carin 1 april 2012

    Jättegott! Hela familjen gillade den. Helt klart en ny favorit rätt :)

  • Kellermeister 9 april 2012

    Riktigt gott!! Jag valde dock att krydda den lite extra och tog ca 3 tsk sambal oelek. Tyckte ändå inte att det blev särskilt hett..

  • LiveWire 23 november 2012

    Skitgott! Persilja lät lite för nyttigt så jag krossade lättsaltade chips som jag strödde över gratängen. Vi åt hasselbackspotatis till. Högsta betyg!

  • eriksjen 8 januari 2013

    Väldigt gott och lätt recept!! Lämnade bort sambal oelek och lade till knapriga bacon, blev i min smak väldigt lyckat!

  • Lilo10 9 februari 2013

    Kanon gott recept! Jag bjöd på detta till mina föräldrar och det blev mkt omtyckt.....man kunde inte sluta äta. Istället för kycklinglårfilé så tog jag fläskfilé som jag stekte innan i pannan. Blev riktigt bra det med. Klar 5a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.