Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb jordgubbstårta med gräddcrème

 
Skriv ut

Lättgjord och mycket god paj. Funkar lika bra med hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina plattorna. Lägg ut smördegsplattorna på lätt mjölat bord och nagga ihop långsidorna på tre av dem. Kavla ut till en 3 mm tjocka botten 20x20 cm. Skär de 2 resterande plattorna på längnden så att du av vardera får ut 5 remsor, 1 cm tjocka.
  2. Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper och pensla den med uppvispad äggvita. Lägg ut hälften av mördegsremsorna runt om smördegsbotten och tryck till försiktigt så de fastnar.
  3. Pensla kanterna med äggvitan och lägg på resten av remsorna. Nagga botten med en gaffel och täck med plastfolie. Sätt in i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort plastfolien och strö socker över degen. Baka den i 20 min tills den är gyllene och krispig. Låt svalna. Gör under tiden gräddcrèmen.
  4. Vispa crème fraiche, grädde och socker krämigt i en bunke. Ställ åt sidan. Blanda florsockret med jordgubbarna. Fördela gräddcrèmen över den avsvalnade pajbotten och skeda över jordgubbarna.
  5. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.