Lättgjord och mycket god paj. Funkar lika bra med hallon.
Instruktioner
- Tina plattorna. Lägg ut smördegsplattorna på lätt mjölat bord och nagga ihop långsidorna på tre av dem.
Kavla ut till en 3 mm tjocka botten 20x20 cm.
Skär de 2 resterande plattorna på längnden så att du av vardera får ut 5 remsor, 1 cm tjocka.
- Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper och pensla den med uppvispad äggvita. Lägg ut hälften av mördegsremsorna runt om smördegsbotten och tryck till försiktigt så de fastnar.
- Pensla kanterna med äggvitan och lägg på resten av remsorna. Nagga botten med en gaffel och täck med plastfolie. Sätt in i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort plastfolien och strö socker över degen. Baka den i 20 min tills den är gyllene och krispig. Låt svalna. Gör under tiden gräddcrèmen.
- Vispa crème fraiche, grädde och socker krämigt i en bunke. Ställ åt sidan. Blanda florsockret med jordgubbarna. Fördela gräddcrèmen över den avsvalnade pajbotten och skeda över jordgubbarna.
- Servera genast.
Publicerat den
4 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar