Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb kassler- och brysselkålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brysselkål är gott och ibland lite bortglömt som huvudaktör. Här lagas den tillsammans med kassler i en snabb och god gratäng. Välj om du vill äta som den är eller tillsammans med t ex potatis, ris eller annat gryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Strimla eller tärna kasslern och finhacka lök och purjolök.
  3. Bryn lök och purjo mjuka och blanka i smöret. Vänd ner brysselkål, kassler och grädde. Låt allt koka upp. Vänd ner 1½ dl av osten och häll blandningen i en smord ugnsform. Strö över resten av osten.
  4. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Garnera med persilja. Servera eventuellt med kokt potatis, ris eller annat gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.