Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb korvgratäng med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Små portionsgratänger är trevligt, annars får det bli en stor form som vanligt Fotot är taget innan jag hade på ost och gratinerade

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning, häll ur vattnet och låt rinna av. Skiva korvarna, ansa och strimla purjon samt skala och hacka vitlöken. Fräs löksorterna i 2 msk smör tills de blir blanka och mjuka och ta av från plattan sen. Stek sen korven i resterande smör, tillsätt grönsakerna och låt allt bli varmt. Blanda korv, pasta, lök och grönsaker i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar. Vispa samman färskost och krossade tomater och häll det i formen. Peta med en gaffel så det rinner ner. Strö över riven ost och ställ in det i ugnen, strax under mitten i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Garnera med något kryddgrönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.