Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb kycklingrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På bara 30 minuter kan du ha denna underbara kycklingrätt färdig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 1 msk olivolja på medelvärme och stek kycklingfiléerna i 10 minuter, vänd dem en gång. Lägg filéerna på ett fat och täck över med aluminiumfolie för att hålla dem varma.
  2. Hetta upp resten av olivoljan i stekpannan. Tillsätt rotselleri (själv tar jag hellre palsternacka), lök och röd paprika. Sätt ner till låg värme. Bryn under omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare i en minut.
  3. Tillsätt buljongen till stekpannan och höj till medelvärme. Sjud tills nästan all vätska har kokat bort, cirka 5 minuter. Blanda ner senap, basilika och svartpeppar. Vänd ner kycklingfiléerna i stekpannan.
  4. Sätt på ugnens grill. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och lägg kycklingen ovanpå. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 10 cm från värmen tills osten har smält, ca 5 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.