Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb levergryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här grytan är snabb lagad, den sköter sig själv och behöver inte mycket förberedelser och är klar samtidigt som potatisen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på potatis. Skala och tärna morötterna. Skala och strimla löken. Smält en klick smör i en panna med höga kanter eller en tjockbottnad kastrull, gärna i gjutjärn. Medan morötter och löken fräser mjuka tärnar du levern och steker den så tillsammans med lök och morötterna, salta och peppra försiktigt. När levern har fått en fin färg så pudrar du över mjölet och rör om tills allt mjöl sugits upp av smöret då häller du över grädden, sänker värmen och lägger på ett lock på kastrullen. Nu passar du på att ta det lite lugnt, tar en kopp kaffe eller löser ett korsord i tjugo minuter. Möjligen rör du om i grytan så den inte bränner i botten. När potatisen är klar är grytan också klar. Servera grytan med ärtor och lingonsylt, ett mörkt öl eller mjölk passar bra att dricka till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • reneebjorn 9 februari 2013

    Den snabba levergrytan var en absolut fulltraff. Sa glad att jag slutligen bestamde mig for att forsoka mig pa en lever mddfag och da med detta enkla recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.