Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb och lättlagad fiskgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag är jättedålig på att laga fisk hemma men med ett lättlagat och dessutom snabblagat recept blir det så mycket lättare. Detta går att kombinera i det oändliga med andra grönsaker. Låt fantasin flöda om det är någon ni inte tycker passar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filéerna och lägg dem i en ungssäker form
  2. Strimla purjon och riv morötterna. Lägg det ovanpå fisken
  3. Bryn svampen med rödlöken i lite smör. Tillsätt lite salt och peppar efter behag. Lägg ovanpå fisken.
  4. Rör ihop cremé fraichen och chilin med kryddor. Om ni använder er av champinjoner så är det supergott med en vitlöksklyfta i cremé fraichen. Hacka mozarellan och rör ner i röran.
  5. Häll röran ovanpå fisken.
  6. Gratinera i ugnen i ca 30 min på 200 grader eller tills det fått färg och fisken är färdig.
  7. Jag rekommenderar att servera detta med ärtor, potatismos och pressa lite citron över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.