Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb rabarbermaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En favoritmaräng som är både snabblagad och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarberstjälkarna i ca 1 ½ cm bitar. Lägg dem i litet vatten och strösocker i en kastrull. Koka bitarna nätt mjuka.
  2. Smörj en ugnsform och bred ut rabarbern. Strö över socker och kanel.
  3. Vispa vitorna styva. Vänd ner sockret litet i taget under fortsatt vispning och vispa tills allt är blankt och styvt. Klicka eller spritsa ut marängen i formen och strö över litet mandel. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.