Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb surdegspizza

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Pizzadeg med endast surdeg som jäsmedel. Ska man göra något med surdeg så behövs lite framförhållning, det vet ni som provat, men jag kunde inte släppa tanken på en snabb surdegspizza. Skulle det funka? Hur snabbt kan det gå och ändå få ett bra resultat? Jag bestämde mig för att prova direkt. Och det här blev resultatet (jättebra).

Ingredienser

Instruktioner

 1. Blanda alla ingredienser utom salt och kör med degkrokar i 8 minuter, tillsätt salt och kör ytterligare 3 minuter till en fin seg deg (degtemperaturen bör då vara 27-28°).
 2. Låt den jäsa i 28-30° t.ex. i ugn med endast ugnslampan tänd eller ovanpå spisen (medan ugnen värms till 225°) i ca 100 minuter. Ska det nu vara snabbpizza så.... :-) Jag kollade efter en timma men då var degen inte färdig, och den hade säkert kunna stå längre också, men efter knappt 2 timmar var den bra att baka ut på.
 3. Jag rundrev den och lät den vila medan jag plockade fram pålägg, kanske 5 min.
 4. Jag har inte så stor ugn och inte så stor bakspade heller så pizzorna blev 21-22 cm i diameter (handlov och mycket mjöl), 4 st, som gräddades i 2 omgångar på het baksten (225°) i ca 10 min. De blev jättegoda!
 5. * se sep. recept på surdegsstart

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • samson 24 juli 2012

  Du kan inte lägga upp ett recept som knnefattar 2 timmars käsning under rubriken "Snabb surdegspizza". Besviken är bara förnamnet.

 • samson 24 juli 2012

  "innefattar" och "jäsning" skulle det stå.

 • maithab 28 juli 2012

  Jo. Alla som har med surdeg att göra vet att det tar tid och det skriver jag i beskrivningen också. Vill du att det ska gå snabbare så är det jäst eller, ännu snabbare, bakpulver som gäller. Men då förlorar man mycket i smak. Stenugnsbakad pizza på surdegbotten ger mycker mer smak. Det är det värt att vänta på! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.