Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb sushi

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sushi är en representativ rätt för det japanska köket. Den japanska maten är lätt och har en fräsch karaktär. Ät och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av riset i ett durkslag eller en kastrull tills vattnet är klart och rent.
  2. Lägg riset i en kastrull tillsammans med det kalla vattnet. Täck över och ställ åt sidan i ca 30 minuter.
  3. Sätt kastrullen med riset på spisen och koka upp vattnet. Sätt ner värmen och låt sjuda i 12 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå i 10 minuter med locket på.
  4. Tillsätt vinäger och socker till riset och rör om väl med en gaffel. Låt riset svalna lätt. Rulla sedan riset till små bollar. Kyl bollarna i 10 minuter.
  5. Skär noribladen till rektanglar eller fyrkanter. Placera varje risboll på en bit nori. Lägg lax och gurka på toppen. Servera med wasabi och soja till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.