Sushi är en representativ rätt för det japanska köket. Den japanska maten är lätt och har en fräsch karaktär. Ät och njut!
Instruktioner
- Skölj av riset i ett durkslag eller en kastrull tills vattnet är klart och rent.
- Lägg riset i en kastrull tillsammans med det kalla vattnet. Täck över och ställ åt sidan i ca 30 minuter.
- Sätt kastrullen med riset på spisen och koka upp vattnet. Sätt ner värmen och låt sjuda i 12 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå i 10 minuter med locket på.
- Tillsätt vinäger och socker till riset och rör om väl med en gaffel. Låt riset svalna lätt. Rulla sedan riset till små bollar. Kyl bollarna i 10 minuter.
- Skär noribladen till rektanglar eller fyrkanter. Placera varje risboll på en bit nori. Lägg lax och gurka på toppen. Servera med wasabi och soja till.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar