En snabblagad thailändsk rätt med massor av heta och goda smaker. Detta blir snabbt en thailändsk favorit!
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka citrongräset fint. Ansa och skiva purjolöken fint. Kärna ur chilifrukterna och strimla dem fint.
- Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. bryn kycklingstrimlorna runt om. Ta upp kycklingen.
- Lägg vitlök, citrongräs, hälften av chilifrukten, hälften av purjolöken och ingefäran i woken. Fräs 1-2 minuter. Lägg ner kycklingen och rör ner kokosmjölk och buljong. Sjjud upp och tillsätt fisksåsen och färskpressad citronsaft.
- Tillsätt resten av purjolöken och chilifrukten. Rör om, sjud upp, strö över koriander. Servera med jasmin- eller basmatiris.
Publicerat den
31 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott! mums!
Riktigt gott, äkta thailändsk smak! Tummen upp!
Smarrigt!