Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb Tuppkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En snabbgjord kaka som inte ska vispas. Servera med vaniljglass, vaniljvisp eller grädde...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj och bröa en form, cirka 22 cm i diameter.
  3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Det ska inte vispas, bara röras så att allt blandas väl.
  4. Häll upp i formen och hyvla smöret med osthyvel eller klicka det över kakan.
  5. Strö över flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
  6. Det ska bli som en tunn ljus hinna på ytan när kakan är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.