Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb vaniljkola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Mycket snabb och mycket god vaniljkola, tar max 5 minuter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred ut ett bakplåtspapper på en plåt (gärna långpanna) och pensla ut lite olja på det.
  2. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull (gärna med vid botten) och blanda ihop dem. Koka upp kolan och koka den ca 3-5 minuter.
  3. Gör ett kulprov efter ca 3 minuter: Häll upp iskallt vatten i t.ex. en mugg och droppa lite av kolan i den, går kolan att forma till en lagom seg klump är kolan färdig.
  4. Häll upp smeten på bakplåtspapperet och låt det svalna, skär den sedan i bitar och paketera in den i t.ex. smörpapper eller något annat som går att använda till kolapapper.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eddieteddie 18 december 2008

    Lätt att göra, och underbart god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.