Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba aprikosbullar

 
Skriv ut

Ännu ett av alla mina bullrecept! Varför ska man alltid baka samma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt. Rör i ägget och sedan mjöl blandat med bakpulver och vanilla, allt varvat med gräddmjölken. Låt degen stå 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla ett bakplåtspapper och kavla ut en ca 20 x30 cm stor kaka. Bred på aprikosmarmeladen och rulla ihop från långsidan, som en rulltårta. Skär rullen i 16 bitar och lägg dem i pappersformar.
  3. Pensla med ägg och strö på hackade nötter. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Rör ihop en fast glasyr av florsocker och citronsaft. Ringla den över bullarna när de har kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.