Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba björnbärspajen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God paj där björnbären omsluts av en vaniljkräm. Jag kombinerade ihop några gamla recept från mammas kokbok och det här blev resultatet. Uppskattad av alla som åt den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en pajform med höga kanter. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
  2. Medan den förgräddas så vispar man ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Ta ur pajskalet ur ugnen, häll ner de frysta björnbären på botten av skalet och häll fyllningen över.
  4. Grädda i ugnen ca. 20 minuter, eller tills smeten "stannat".

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 26 april 2009

    Den var jättegod, påminner om min Ingas blåbärskaka som finns i mina recept. Gillar smaken och konsistensen. Lena

  • tomtesoppa 22 september 2009

    Jatte god paj. Har aldrig anvant creme fraiche innan sa det var nagot nytt.

  • emmelita 20 augusti 2010

    JAg bytte ut lite av margarinet i botten mot filmjölk (enligt ett annat liknande recept och för att göra den lite mindre fet) samt la till lite bakpulver. Den blev supergod tyckte vi alla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.