Läcker rätt, där färsen kavlas tunt och fylls med senap, kapris, lök, timjan och fetaost.
Instruktioner
- Knåda ihop färsen och lägg den mellan 2 bitar plastfolie.
Platta ut färsen till en stor tunn fyrkant, ca 30x25 cm. Ta bort plasten, dela färsen i 4 lika stora bitar.
Skala och finhacka löken. Bred senap på varje färsbit men lämna 1 cm runtom. Fördela lök, kapris och grovriven eller smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.
- Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen. Krydda med peppar.
Stek färsrutorna i 1 msk smör 2-3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
- Häll på soja och vatten, vin eller grädde mor slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut.
Servera färsrutorna med skyn, pasta, sallad, körsbärstomater, oliver och hackad färsk basilika.
Publicerat den
18 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar