Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba favoritbullar

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Goda, lättbakade bullar med kardemumma- och bittermandelfyllning. Behöver bara jäsa en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken. Blanda mjöl, socker och arbeta hastigt in smör och ägg och mjölkblandningen. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Rör ihop fyllningen.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 30x20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle.
  4. Skär i bitar och lägg i pappersformar. Låt jäsa. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad eller flagad mandel
  5. Grädda i 225 grader 10-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • margitkallgren 7 november 2011

    Är det inte risk att det smakar jäst av bullarna med den höga jästmängden i? Mvh Margit

  • mafia 7 november 2011

    Man kan tycka det, men de stod och fördubblade sin storlek och någon jästsmak kände vi inte.

  • margitkallgren 8 november 2011

    Tack för svar!! Skall prova dem snart. Mvh Margit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.