Goda, lättbakade bullar med kardemumma- och bittermandelfyllning. Behöver bara jäsa en gång.
Instruktioner
- Rör ut jästen i mjölken. Blanda mjöl, socker och arbeta hastigt in smör och ägg och mjölkblandningen. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Rör ihop fyllningen.
- Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 30x20 cm.
Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle.
- Skär i bitar och lägg i pappersformar. Låt jäsa. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad eller flagad mandel
- Grädda i 225 grader 10-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
Publicerat den
7 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det inte risk att det smakar jäst av bullarna med den höga jästmängden i? Mvh Margit
Man kan tycka det, men de stod och fördubblade sin storlek och någon jästsmak kände vi inte.
Tack för svar!! Skall prova dem snart. Mvh Margit