Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba franska flarn

 
Skriv ut

Här är läckra flarn med mogna persikor. Variera gärna med annan färsk frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stansa två ringar med ett dricksglas i varje smördegsplatta, utan att stansen går helt igenom. Nagga i cirklarna. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  3. Riv mandelmassan och strö den innanför cirklarnas kanter.
  4. Kärna ur och skiva frukten. Blanda den med råsocker, kanel och finhackad rosmarin.
  5. Lägg skivorna som en solfjäder över mandelmassan och strö över mandelspån. Hyvla över tunna skivor av kallt smör.
  6. Grädda flarnen gyllene i mitten av ugnen i 20–25 minuter.
  7. Pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.