Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba fröfrallor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jätteenkla att baka, (passar mig perfekt) och mycket goda frukostbullar. Om du vill, kalljäser du degen under natten, den kan stå upp till ett dygn i kylen. Annars ska den jäsa ca en timme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vatten i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl, havregryn, frön och salt.
  3. Blanda samman till en lös och kladdig deg.
  4. Jäs under bakduk på köksbänken i 1 timme eller i kylen över natten.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåts papper på 2 plåtar.
  6. Skeda upp degen med mjölig sked eller med händerna, forma små frallor och lägg på plåtarna.
  7. Pensla bullarna med vatte, strö över frön och lite mjöl.
  8. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills frallorna får en brun och fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ingefaran 6 juli 2008

    Väldigt gott är att byta ut en del av havregrynen mot musli m bär. Jag antar att även den lilla del socker som det finns i muslin även hjälper jäsningen. Resultatet blir båd vackert och gott.

  • ninaf 14 februari 2009

    Passar också mig att de var lätta att göra. Jag blandade i hasselnötter och fikon utöver de andra fröna. Dom här kommer jag nog att göra igen.

  • mini08 21 februari 2010

    Ja de här är verkligen ett ess i rockärmen en lördagsmorgon :-)

  • mini08 21 februari 2010

    Ja de här är verkligen ett ess i rockärmen en lördagsmorgon :-)

  • Mizz_malin_fire 16 maj 2011

    Riktigt goda :D dom ska jag göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.