Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba frukostbullar (Jugoslaviska)

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Dessa bullar fick vi recept på av en trevlig jugoslavisk tjej vid namn Jasminka. Bullarna är oerhört lättbakade, 45 min från start till att du kan äta dem. Goda är de också!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm vatten, mjölk och olja till 37 grader och häll över jästen. Rör så att jästen löses upp. Låt jäsa under bakduk i 10 minuter.   Slå i salt, socker och cirka 12 dl av vetemjölet och   blanda riktigt ordentligt. Använd matberedaren. Tag sedan upp degen och knåda den på mjölat bord. Gör bullarna och lägg på plåt. Låt jäsa under bakduk i 10 minuter.   Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö om du så vill eller låt bli om du så vill.
  2. Grädda i 200-225 grader varm ugn cirka 10 minuter. Bullarna skall vara lite gyllenbruna när de är färdiga.   Går bra att frysa. Värm dem innan du äter dem  för de är godast varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.