Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba frukostfrallor

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Snabba och goda frukostfrallor!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i vattnet och värm till 37 grader. Lös upp jästen i vätskan. Blanda i salt och sirap. Rör ner mjölet lite i taget. Knåda för hand i 5 minuter till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det är kladdigt. Rulla till bullar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter. Grädda i ca 8 minuter på 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LEDIVO 4 april 2010

    Hur goda som helst - Klar femma! Lätta att baka. Jag gjorde dubbel sats och det blev 36 stora bullar (3 plåtar). Bytte ut ca 1/3 av vetemjölet till vetemjöl special. Knådade inte för hand utan gjorde degen direkt i assistent och lät den knåda ca 2 minuter tills degen var slät och fin. Penslade några med uppvispat ägg och strödde på vallmofrön.

  • kantomen 10 september 2010

    Kanongoda!

  • CarroMatvrak 13 februari 2011

    Aj aj, jag har ingen jäst hemma.. tänkte att jag kunde äta detta imorgon bitti :/ Spelar det någon roll om det är mörk eller ljus sirap?

  • Mammaemelie 27 oktober 2011

    Hur många frallor blir detta då mån tro ? :)

  • Irene-59 23 juli 2012

    Dom är så attans goda o smidiga att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.