Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba havrekakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Snabba och lätta havrekakor, som går ännu fortare att göra om man har en matberedare. Blir smuliga, och knapriga, eftersom det är rårörsocker istället för strösocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemp. 200 grader.
  2. Sätt på ugnen
  3. Skär det kalla smöret i mindre bitar, och blanda med övriga recept i en bunke. Knåda snabbt ihop en deg, och lägg den gärna i kylen en stund om tid finns. Degen är lättare att trycka ut, om den inte är för varm. Om man har en matberedare så blandar man ingredienserna i den, och kör tills det blivit en degliknande konsistens, sedan kan man snabbbt knåda det sista för hand.
  4. Rulla små bollar av degen i händerna, och tryck ut dem på bakplåtspapper. De flyter ut mera om degen inte blivit kyld innan, så håll avståndet mellan kakorna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, tills de fått färg. Kakorna är lösa i konsistensen precis när de tagits ut ur ugnen, så lämna dem att kallna på plåten tills de stelnat.
  6. Förvara i burk med tätslutande lock. De har hittills gått åt så fort, att jag vet inte hur lång hållbarheten är

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • raffa 22 oktober 2013

    !supergoda och berondeframkallande :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.